De kleuren waarmee we ons omringen, kunnen een directe invloed hebben op onze emoties. Het kiezen van de juiste verfkleur voor de eetkamer of de beste kleur voor de verfkleuren in de woonkamer kan het verschil maken om de sfeer van elke ruimte op te vrolijken. En na twee nogal tumultueuze jaren kiezen steeds meer designliefhebbers voor kleur om hun huis op te fleuren en inspiratieruimtes te creëren. Een lening aanvragen zodat je vervolgens de onderstaande kleuren verfblikken kunt kopen om de muren en plafonds in je woning een andere tint te geven is dan ook zeker een goed idee! 

Perzik

Loop een kamer binnen die gehuld is in bleke perzik en je kunt niet anders dan je helder en optimistisch voelen. En we voorspellen dat deze kleur en energie overal zal opduiken. Het is een ideale manier om heel veel geluk toe te voegen, en een van de beste nieuwe verfmerken, Backdrop, heeft zojuist deze zonnige tint in hun samengestelde kleurencollectie geïntroduceerd.

Grafiet grijs

Niet elke tint zal in 2022 helemaal rustgevend zijn. Envelop grafiet grijs zal ook zijn weg vinden naar muren, kasten en plafonds. Deze tint past perfect bij andere neutrale tinten - zoals wit, crème en bruin - om rijkdom en diepte toe te voegen. Verwacht dus dat veel ontwerpers (inclusief Bobby) de donkere kant zullen omarmen.

Grijs groen

In 2021 werd groen een go-to-kleur voor bijna elke kamer van het huis, wat al helemaal in keukens het geval is. Deze rustgevende tint gaat nergens heen. Dit jaar verwachten we dat groen nog aardser wordt, met grijze ondertonen en het gevoel een mistig bos binnen te gaan. En de verfexperts lijken het erover eens te zijn: Benjamin Moore, Sherwin Williams en PPG hebben deze tint allemaal gekozen als hun kleur van het jaar!

Citroen

In het verleden had geel een slechte reputatie omdat het gedateerd en overweldigend voelde. Zonnige tinten maken echter opnieuw plons in de designscene, omdat mensen op zoek zijn naar manieren om hun huis op te warmen. Vooral boterachtige en citroenachtige tonen die lijken op de bloembladen van een zonnebloem, geven naadloos energie aan elke ruimte waarin ze worden ingezet. Deze kleuren zijn aardend en kalmerend, maar toch ook opbeurend en vrolijk. 

Strandblauwgroen

Deze blauw/groene, die een opvallend water of een serene lucht oproept, staat helemaal in het teken van pure gelukzaligheid. Of het nu in de keuken, badkamer of slaapkamer is, we verwachten dat deze rustige toon een topkeuze is en ingetogen gemak in elke kamer brengt. Behr selecteerde deze tint als hun topkleur van 2022, en we zijn het erover eens dat het aanvoelt als een broodnodige verademing. 

Aardse tinten

Grijs groen is niet de enige organische tint die ons het komende jaar opvalt. Veel ontwerpers voorspellen zelfs dat groen van alle ondertonen en tinten enorm populair zal worden als mensen ernaar verlangen om een ​​gevoel van natuur in huis te halen. Verwacht stoffen met smaragdgroene of bladgroene tinten die de komende maanden overal op de markt verschijnen en populair zullen worden in interieurs in ons land.