Velen van ons die een auto kopen, zijn misschien niet altijd blij met de oorspronkelijke lakkleur. Na een autoverzekering afsluiten wil je dan ook mogelijk de vierwieler een andere kleur geven. Je kunt dit laten doen door experts, maar helaas zal dit veel geld kosten. Wil je de nieuwe verflaag juist zo goedkoop mogelijk aanbrengen? Doe het dan zelf! Je kunt hierbij gebruik maken van de onderstaande vijf tips. 

Carrosserievuller 

Het paneel van de carrosserie van je voertuig kan deuken en gaten in het metaal hebben die er zeker niet goed uitzien met een nieuwe verfbeurt. Je moet dus plamuur aan de panelen toevoegen om ze glad te strijken en eerst de gaten op te vullen. Probeer vulstoffen van hogere kwaliteit te gebruiken die lang meegaan. Het is de moeite waard om er wat extra geld aan uit te geven. Zo blijft je lakwerk er langer als nieuw uit. 

Roest

Roest vormt zich meestal op het staal van auto's vanwege constante blootstelling aan water en vocht. Voordat je zelfs maar begint met verven, moet je ervoor zorgen dat alle bestaande roest van de buitenkant is verwijderd. Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt het verroeste metaal volledig verwijderen en vervolgens op een nieuw stuk metaal lassen, of je kunt chemicaliën gebruiken om de roest te verwijderen. De chemische optie is beter voor lichte roestproblemen, terwijl snijden en lassen beter zijn voor ernstige roestproblemen. 

Ventilatie

Als je geld wilt besparen op het kopen van een afzuigventilator, koop dan gewoon een gewone ventilator in een doos en bevestig er vervolgens een filter met tape aan. Dit zorgt ervoor dat het schildergebied goed wordt geventileerd en dat de giftige dampen worden gefilterd, zodat ze je gezondheid niet schaden. Het voorkomt ook dat resten van chemicaliën en verf aan andere dingen in je garage blijven kleven. Normaliter is het desondanks wel beter om een afzuigventilator te gebruiken.

Binnen

Je zou in de verleiding kunnen komen om je auto op je oprit te verven omdat er daarbuiten veel meer ruimte is. Het probleem is dat de wind buiten vuil op de lak van je voertuig kan blazen terwijl de verflaag nog vers is. Bovendien kun je per ongeluk ook het gras of de buitenkant van je huis schilderen. De beste manier is om je auto in een garage te schilderen die plaats biedt aan ten minste twee auto's. Dit geeft je precies de juiste hoeveelheid ruimte om te werken. Om je garage te beschermen, hang je hangdoeken of versleten gordijnen op rond het werkgebied. 

Benodigdheden

Je kunt alle benodigdheden vinden die je nodig hebt om je auto te schilderen op Marktplaats of eBay. Meestal zijn er mensen met ongebruikte benodigdheden of verkopers die deze benodigdheden goedkoop verkopen. Ga gewoon naar de categorie eBay Motors en kies de subcategorie Onderdelen en accessoires. Typ "autolakbenodigdheden" om te vinden wat je zoekt. Ook op Marktplaats is het mogelijk om dit te doen zodat je alle benodigdheden kunt aanschaffen. De verf zelf kun je trouwens in een online verfwinkel kopen!